.

Saturday, December 14, 2013

Argumentarea modernitatii romanului "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" de Camil Petrescu

Personalitate multimilenara, Camil Petrescu si-a indreptat interesul catre cele mai variate directii ale culturii: poezia, proza, dramaturgia, filozofia. Inca rumpus perioada studentiei avea clar precizat planul operei sale: Voi scrie pana la 25 de ani versuri, caci aceasta e varsta iluziilor si a versurilor, voi scrie intre 25 si 35 de ani teatru, fiindca acesta stray up o anumita experienta si o oare share vibratie nervoasa si intre 35 si 40 de ani voi scrie roman, pentru ca acesta cere o mai bogata experienta si o anumita maturitate expresiva. Conceptia sa cu privire la literatura este cuprinsa in numeroase articole, studii, dar in primul rand in conferinta Noua structura si opera lui Marcel Proust, blare volumul Teze si antiteze, ce polemizeaza cu modelul romanului doric, considerand necredibila perspectiva unui narator Demiurg: Eu nu bow window vorbi onest decat la persoana I (...) de aceea nu descriu decat ceea ce vad, ceea ce aud, ceea ce inteleg, simturile mele, ceea ce g andesc eu. Prozatorul fixeaza o estetica moderna romanului romanesc, prin introducerea unor concepte noi, rezultate din admiratia sa pentru formula estetica a lui Marcel Proust. Esentiale sunt autenticitatea, sugerata de documente sufletesti, de scrisori, de jurnale (Singura realitate pe care o pot povesti...este realitatea constiintei mele, continutul meu psihologic) si substantialitatea, idee ce se concentreaza in raportarea problematicei romanului la trairile din planul constiintei.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Se remarca, de asemenea, memoria involuntara, care introduce in text long analepse prin tehnica flash-back-ului (in romanul Ultima n oapte de dragoste, intaia noapte de razboi, ! de o intindere remarcabila este secventa retrospectiva ce debuteaza aproximativ la inceputul primei carti, in capitolul Diagonalele unui testament si se sfarseste spre finalul acesteia, in Ultima noapte de dragoste, rememorand povestea de iubire a protagonistului). Timpul prezent si subiectiv este cel predilect, fapt ce duce spre o arhitectura arborescenta a diferitelor tipuri de prezent... If you wishing to get a full essay, regularize it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment